Martens en Oranje Vrouwen spelen 1-1 tegen Finland

Teleurstellend einde voor Martens: Oranje vrouwen blijven steken op gelijkspel

4 juni om 19:55
Laatste update: 4 juni om 20:17

Lieke Martens heeft dinsdag haar interlandcarrière bij de Oranje Vrouwen teleurstellend afgesloten. Het Nederlands elftal kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Finland. Kwalificatie voor het EK 2025 is daardoor nog lang niet zeker.

Na zeventien minuten was het Lineth Beerensteyn die de score opende voor Oranje na een flinke blinder van de Finse keepster. Het gehavende Oranje speelde een zwakke wedstrijd en kreeg in de 77ste minuut de kous op de kop: na een onhandige actie van Sherida Spitse scoorde Jutta Rantala de gelijkmaker.

Martens zwaait zo af met een teleurstellend resultaat voor de Oranje Vrouwen. De aanvalster kondigde haar afscheid bij Oranje aan en speelde vrijdag tegen Finland al haar laatste wedstrijd voor eigen publiek. Dinsdagavond kwam daar in Finland haar 160ste en laatste interland voor Oranje bij. Ze wist 62 keer te scoren voor de Oranje Leeuwinnen. Martens gaat nog wel een jaar door bij haar club Paris Saint-Germain.

Door het gelijkspel moet Oranje vol aan de bak in de strijd om kwalificatie voor het EK. Nederland gaat met zeven punten uit vier duels nog wel aan de leiding in de poule. Italië en Noorwegen volgen met vijf punten, maar die twee landen spelen momenteel tegen elkaar.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: