Gevolgen voor relschoppers in Utrecht: politie gaat onthullende beelden tonen

Gevolgen voor relschoppers in Utrecht: politie gaat onthullende beelden tonen

4 juni om 23:32

De politie zal volgende week dinsdag beelden tonen van de relschoppers die voor ongeregeldheden zorgden tijdens de finale van de play-offs om Europees voetbal, tussen FC Utrecht en Go Ahea Eagles. Zo meldt De Telegraaf.

In het programma Opsoring Verzocht werd reeds een oproep gedaan aan de relschoppers, met het verzoek om zich vóór maandag 12:00 uur te melden bij de politie. Zodoende kunnen de schuldigen voorkomen dat er beelden van hen worden uitgezonden.

Het duel werd vlak voor tijd stilgelegd wegens het gooien van vuurwerk. Na de hervatting scoorden de Deventenaren, die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Daarna ontstonden meer ongeregeldheden en werd er met onder meer fietsen, putdeksels en stenen naar de politie gegooid, waarbij een agent verwond naar het ziekenhuis werd gebracht. Tevens werden er rond het stadion vernielingen aangebracht.

Sharon Dijksma, de burgemeester van Utrecht, liet al weten dat FC Utrecht wegens de rellen een straf krijgt opgelegd: het eerste thuisduel in het nieuwe Eredivisieseizoen wordt gespeeld zonder publiek. Daarnaast gaf Dijksma aan dat de relschoppers zullen moeten opdraaien voor de schade.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: