Jeugdjournaal vergeet Ajax bij topclubs bij promotie NAC

Jeugdjournaal haalt woede Ajax-fans op de hals na opvallende uitspraak: 'Prutsers'

5 juni om 08:38
Laatste update: 5 juni om 08:42

De uitzending van het Jeugdjournaal maandagavond heeft voor fors wat reacties uit de voetbalwereld gezorgd. Het kinderprogramma had een item over de promotie van NAC, maar door een specifieke uitspraak waren vooral Ajax-fans niet blij met het programma.

In het fragment laat het Jeugdjournaal weten dat NAC gepromoveerd is en legt het uit waarom de fans zo blij zijn. Dat komt doordat de club volgend jaar weer tegen 'topteams mag spelen'. "De Eredivisie is het hoogste niveau in Nederland. Dan mogen ze dus spelen tegen de beste ploegen van het land, zoals PSV, Feyenoord en FC Twente." Hierbij wordt Ajax dus niet genoemd als topclub.

Het item zorgt voor gemengde reacties uit de voetbalwereld. Ajax-fans zijn een stuk minder blij. 'Haha, Ajax is slecht, grappig. Het Nederlandse voetbal zou niet eens relevant zijn zonder Ajax', haalt een Amsterdamse fan uit via X. 'Prutsers', zegt een andere. Voor de supporters van rivaliserende ploegen zorgt het fragment juist wel voor hilariteit. 'Dit is schitterend' en 'Dit vind ik nou grappig', zijn enkele berichten die via X de wereld in werden gestuurd. Afgelopen seizoen waren PSV, Feyenoord en FC Twente overigens wel de drie beste ploegen van Nederland, kijkend naar de stand.