Weer geen Frenkie de Jong op Oranje-training

Oranje houdt de adem in: wéér geen Frenkie de Jong op training

5 juni om 12:38

Frenkie de Jong kan nog altijd geen acte de présence geven op de training van het Nederlands elftal. Ook woensdagmiddag liet de spelmaker van FC Barcelona de groepstraining van Oranje aan zich voorbij gaan, meldt De Telegraaf.

De Jong is herstellende van de enkelblessure, die hij eind april opliep in El Clásico tegen Real Madrid. De 27-jarige middenvelder vertelde zelf al dat het EK een race tegen de klok wordt, maar dat hij wel kansen ziet om het eindtoernooi te halen. "Voor een EK met Oranje ben ik bereid om zekere risico’s te nemen", liet hij weten.

Nederland oefent donderdag tegen Canada en maandag tegen IJsland. In die oefeninterlands kan bondscoach Ronald Koeman in ieder geval nog geen beroep doen op De Jong. Behalve de ex-Ajacied trainden ook Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders woensdag nog niet mee. Zij sloten pas later aan bij Oranje, omdat ze nog verplichtingen hadden met hun clubs Atalanta Bergamo en AC Milan.

Volgens De Telegraaf stonden de overige 23 selectiespelers allemaal op het veld. Koeman geeft om 14.00 uur een persconferentie. Dan schuift ook Bart Verbruggen aan.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: