Frankrijk net langs Luxemburg, België wint ook

Mbappé schittert bij Oranje-opponent Frankrijk: De Bruyne scoort bij jubileum

5 juni om 22:50

Frankrijk heeft de eerste oefenwedstrijd voor het EK onstpannen af kunnen sluiten. De opponent van Oranje maakte drie goals tegen laagvlieger Luxemburg en won met 3-0. Kevin De Bruyne maakte in zijn honderdste interland voor België een goal in de 2-0 zege op Montenegro.

Frankrijk - Luxemburg: 3-0
De Fransen begonnen met een ijzersterke opstelling tegen het nietige Luxemburg. Kylian Mbappé begon als centrumspits bij de Fransen en ook Antoine Griezmann en N’Golo Kanté stonden in de basis. De ploeg van coach Didier Deschamps speelde met vijf verdedigers, waarvan aanvaller Randal Kolo Muani als rechter wingback werd opgesteld. Achter spits Mbappé speelden Griezmann en Marcus Thuram als twee aanvallende middenvelders.

Frankrijk had echter niet het beste van het spel nodig om Luxemburg comfortabel te verslaan. Twee minuten voor rust maakte Kolo Muani het eerste doelpunt van de wedstrijd. Vleugelverdediger en invaller Jonathan Clauss maakte op heerlijke wijze de 2-0. Beide keren kwam de assist van Mbappé, die in de eerste helft een penalty werd ontnomen. Vijf minuten voor het einde zorgde de superster zelf nog voor de 3-0, waardoor hij bij elke goal betrokken was. Frankrijk speelt op het EK de tweede groepswedstrijd tegen Oranje.

België - Montenegro: 2-0
Bij de Belgen kende aanvoerder De Bruyne een jubileum. De onmisbare middenvelder speelde zijn honderdste interland namens de Zuiderburen. Ook de ploeg van Domenico Tedesco speelde in een ijzersterke opstelling tegen Montenegro. PSV’er Johan Bakayoko begon ook in de basis bij de Belgen, net als Loïs Openda als diepste spits.

De Bruyne was bij de Belgen heer en meester op het middenveld. Hij bekroonde een goede eerste helft vlak voor rust met het eerste doelpunt van de wedstrijd. In de tweede helft namen de Belgen gas terug. Het slotakkoord was voor Leandro Trossard, die in de blessuretijd via een penalty 2-0 maakte. België oefent nog tegen Luxemburg en opent daarna het EK tegen Slowakije.