Denemarken door goal Eriksen langs Zweden

Eriksen schittert voor Denemarken en helpt sterke opstelling aan zege op Zweden

5 juni om 20:55

Denemarken is de voorbereidingscyclus op het EK begonnen met een zege. In een thuiswedstrijd tegen Zweden werd het 2-1 na een prachtgoal van Christian Eriksen en een kolkende openingsfase.

De Denen speelden de oefenwedstrijd met een erg sterke basiself. Topspelers als Rasmus Højlund, Christian Eriksen en Pierre-Emile Højbjerg mochten allemaal aan het duel beginnen. Denemarken bereidt zich voor op het EK, waarbij het land in een poule met Engeland, Servië en Slovenië zit. Oranje zal de Denen naar alle waarschijnlijkheid nog niet treffen in de halve finale.

Het duel tussen Denemarken en Zweden was vooral in de eerste tien minuten een spektakel. Højbjerg maakte al na twee minuten de openingstreffer, maar vijf minuten later werd die al weer teniet gedaan door Aleksander Isak. De wedstrijd kabbelde daarna voort, totdat Eriksen een helder moment kreeg. Met een mooie knal van afstand bepaalde de aanvoerder de eindstand op 2-1. Denemarken speelt nog tegen Noorwegen als laatste duel voor het EK begint.