'Eriksen kan terugkeren naar Ajax'

The Sun pakt uit met 'huge Ajax transfer': 'Eriksen kan terugkeren'

26 mei om 12:32

Ajax krijgt deze zomer de kans om Christian Eriksen in de armen te sluiten. Volgens The Sun is een terugkeer van de 32-jarige Deen zelfs in de maak. Alleen de keuze van Manchester United voor een nieuwe manager kan nog roet in het eten gooien.

'Out-of-favour £150,000-a-week Man Utd star in line for huge Ajax transfer', zo kopt de boulevardkrant zondag. Eriksen zou deze zomer de kans krijgen om terug te keren naar Ajax, klinkt het. De spelmaker speelde tussen 2009 en 2014 al in het eerste elftal van de Nederlandse topclub, nadat hij ook een deel van de Amsterdamse jeugdopleiding had doorlopen.

Manchester United hoopt deze zomer een flink aantal overbodige krachten te slijten, waaronder Eriksen. De 128-voudig Deens international kwam twee jaar geleden naar Old Trafford. The Mancunians pikten hem op bij Brentford, waar hij zijn carrière nieuw leven had ingeblazen na zijn hartstilstand tijdens het EK 2021. Eriksen was aanvankelijk een belangrijke schakel onder manager Erik ten Hag, maar dit seizoen raakte hij uit beeld. Mede door blessures kwam hij niet verder dan 28 officiële duels, waarvan veertien als basisspeler. Hij scoorde één keer en gaf drie assists.

United is bereid om Eriksen zonder transfersom te laten gaan, maar is niet van plan om zijn nog één jaar doorlopende contract uit te betalen. Daar zal een oplossing voor gevonden moeten worden. De middenvelder verdient liefst 175.000 euro per week. Een bedrag dat Ajax bij lange na niet op zal kunnen hoesten.

Overigens kan één iemand een overstap van Eriksen naar Ajax nog in de weg staan, stelt The Sun: zijn oude manager Mauricio Pochettino. De Argentijn is één van de kandidaten om Ten Hag op te volgen, mocht de Nederlander worden ontslagen. Hij werkte bij Tottenham Hotspur succesvol met Eriksen samen en ziet een hereniging wel zitten.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: