Siem de Jong heeft nieuws over mogelijke Ajax-terugkeer van Eriksen

Siem de Jong heeft nieuws over mogelijke Ajax-terugkeer van Eriksen

24 februari - 17:36 Laatste update: 17:57
31

Christian Eriksen ziet op dit moment geen heil in een overstap naar Ajax. Dat onthult Siem de Jong, die zijn Deense oud-teamgenoot weleens polst voor een terugkeer in de Johan Cruijff Arena.

De Jong speelde bij Ajax samen met Eriksen, die de laatste maanden bankzitter is bij Manchester United. "Ik spreek hem weleens. Dan maak ik de grap: kom eens terug naar Ajax. Dan zegt hij: nee, ik zit hier nu wel goed", vertelt De Jong bij Viaplay. "Er zijn fases geweest waarin hij redelijk veel gespeeld heeft en belangrijk is geweest, maar daarna weer een tijd niet. Het is jammer dat hij nu wat minder speelt."

Eriksen speelt zaterdag zijn zestiende Premier League-wedstrijd van het seizoen. Tegen Fulham kwam de 32-jarige Deense spelmaker kort na rust als invaller in het veld. De voorbije vijf officiële duels kwam hij niet van de bank. Eriksen heeft nog een contract tot medio 2025 op Old Trafford. ESPN plaatste hem deze week wel op een lijst met elf mogelijke vertrekkers bij The Mancunians.

De Jong keerde afgelopen zomer wel terug bij Ajax, zij het in een andere rol. De voormalig middenvelder doorloopt een traject die hem klaar moet stomen voor een commerciële functie binnen de club.