'Ajax nog niet concreet voor Eriksen'

Glashelder oordeel over Eriksen: 'Daar moet Ajax niet aan beginnen'

1 juni om 09:57

Een terugkeer van Christian Eriksen naar Ajax is op dit moment nog niet aan de orde. Dat vertelt Mike Verweij in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. De clubwatcher zou het wel een goede zet vinden van de Amsterdammers om de Deen op te pikken bij Manchester United.

The Sun pakte afgelopen weekeinde uit met het nieuws dat Eriksen voor een terugkeer naar Ajax staat. Volgens Verweij is het zover nog niet. "Eriksen wordt in verband gebracht met Ajax, maar volgens mij is dat op dit moment nog niet heel concreet", zegt de verslaggever. "Dat kan morgen weer anders zijn. Het zou natuurlijk wel een hele goede kracht zijn voor in de Eredivisie."

Daar is Valentijn Driessen het niet mee eens. "Dat moet je niet doen. Bij Manchester United zat hij voornamelijk op de bank. Die hadden geloof ik 120.000 blessures en Eriksen zat negen van de tien keer op de bank. Bij de nummer acht van de Premier League kom je al niet aan de bak, wat heb je dan nog in Nederland te zoeken? Daar moet je echt niet aan beginnen", waarschuwt de chef voetbal van de ochtendkrant.

Driessen zou het zeer onverstandig vinden van Ajax om de 32-jarige spelmaker aan te trekken. "Je wil doorgroeien, dan moet je niet in de categorie Eriksen meer zitten. Ten Hag had ook die gedachte: goed voor de selectie en voor de breedte, een hele goede speler. Maar hij is een goede speler gewéést."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!