Willems over vriendschap met Wijnaldum

'Soms bel ik Wijnaldum lachend op en dan zegt hij: 'wat nou weer?''

6 juni om 09:06

Georginio Wijnaldum zit goed in zijn vel, weet Jetro Willems. De linksback heeft nog geregeld contact met de Oranje-international van Al Ettifaq, met wie hij samenspeelde bij PSV.

Bij PSV ontstond de vriendschap tussen Willems en Wijnaldum. "Het hielp wel mee dat we allebei uit Rotterdam komen. Wijnaldum ving mij toentertijd op toen ik naar PSV kwam. Ik reed altijd met hem mee", zegt de verdediger tegen ESPN. Hoewel het inmiddels jaren geleden is dat de twee samen op het veld stonden, spreken ze elkaar nog zeer regelmatig. "Soms bel ik hem lachend op, dan neemt hij op en zegt hij: Wat nou weer?" 

"Omdat ik dan moet lachen om iets dat we hebben meegemaakt", zegt Willems. "Ik volg hem altijd, heb zijn laatste wedstrijden weer gezien, hij was gewoon weer goed. Hij lacht de hele tijd, is altijd positief, zowel op- als buiten het veld." De kritiek aan zijn adres doet Wijnaldum niets, vertelt Willems. "Hij trekt zich er niks van aan. Als je naar iedereen moet luisteren, dan waren we nu allemaal een patiënt, denk ik. Iedereen heeft wel wat te zeggen. Dat heb je ook met een kantoorbaantje. Iedereen heeft altijd wel iets te zeggen."

Mogelijk speelt Wijnaldum donderdag interland nummer 92. Het Nederlands elftal neemt het dan in De Kuip op tegen Canada.