Borstkanker is terug bij Bartina Koeman

Triest nieuws voor familie Koeman: 'Mijn borstkanker is nu chronisch'

6 juni om 16:53
Laatste update: 6 juni om 17:10

Er is opnieuw borstkanker geconstateerd bij Bartina Koeman (63). Dat vertelt de vrouw van bondscoach Ronald Koeman in een interview met De Telegraaf. De situatie is volgens Bartina momenteel stabiel.

Bartina kreeg in 2010 voor het eerst de diagnose borstkanker. Ze werd toen geopereerd, werd behandeld met chemo en bestraling en werd schoon verklaard. "In 2018 kreeg ik last van mijn nek", vertelt Bartina aan De Telegraaf. "Ik dacht aan een whiplash. Ik was op dat moment in Portugal en mijn arts daar zei: laat maar even een MRI-scan maken. Het bleek dat ik metastasis had: uitzaaiingen in de wervelkolom. Dat klinkt heel erg. Mensen denken dan vaak dat je meteen doodgaat. Maar het is goed te behandelen."

Tot vorig jaar bleef de borstkanker weg. In 2023 constateerden de artsen na een nieuwe scan dat er weer nieuwe activiteit was. "Mijn borstkanker is nu chronisch. Ik wil daar open over zijn, omdat ik hoop dat ik andere vrouwen met eenzelfde soort kanker daarmee misschien kan helpen", aldus Bartina. Sinds een jaar zit de vrouw van Koeman weer in de medische molen. "Om de drie à vier weken moet ik in Nederland zijn voor een behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis."

Bartina kreeg wel goed nieuws te horen van de artsen. "Er zijn wel vier, vijf planken met medicijnen. Je kunt hier oud mee worden. Dat geeft mij een fijn, positief gevoel. Ik maak me daar geen zorgen over. Als je reuma hebt, moet je ook je hele leven reumamedicijnen nemen."