Almere City presenteert zoon van Formule 1-coureur

Almere City presenteert zoon van Formule 1-coureur: 'Mooie groeibriljant'

6 juni om 18:14
Laatste update: 6 juni om 18:38

Almere City FC heeft een keeper uit een beroemde familie gepresenteerd. Jonas Wendlinger, zoon van voormalig Formule 1-coureur Karl Wendlinger, komt transfervrij over van SV Ried.

Wendlinger tekent in Almere tot de zomer van 2026, met een optie voor een extra jaar. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Nürnberg en tekende in 2021 zijn eerste profcontract bij SV Ried. Die club uit Oostenrijk verlaat hij nu voor de Eredivisie.

Bij volgers van de Formule 1 doet zijn achternaam waarschijnlijk een belletje rinkelen: vader Karel Wendlinger reed in totaal 41 Grand Prix. Hij kwam uit voor de teams Leyton House, March en Sauber. Daarnaast is hij tweevoudig klassekampioen in de 24 uur van Le Mans.

"Wendlinger is een mooie groeibriljant en completeert ons arsenaal aan keepers in de tweede Eredivisie-jaargang", reageert technisch manager Johan Hansma.

Bij Almere gaat Wendlinger de concurrentiestrijd aan met Nordin Bakker, die in het eerste Eredivisie-jaar van de club uit Flevoland de eerste keus was. Samuel Radlinger, de tweede keeper van Almere, vertrekt na de zomer. Komend seizoen staat Hedwiges Maduro voor de groep.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: