Ajax blijft in Nederland voor trainingskamp

Ajax blijft in Nederland voor trainingskamp: Geelen komt met vier argumenten

6 juni om 18:27

Ajax gaat breken met een traditie: in de zomer slaan de Amsterdammers hun tenten op in Nederland. Dat vertelt interim algemeen directeur Menno Geelen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

Ajax verkiest een trainingskamp in Wageningen boven een trip naar het buitenland. "Ook omdat heel veel Spaanse, Duitse, Engelse clubs vaak naar Nederland komen", legt Geelen uit. De laatste jaren verbleef Ajax in Duitsland en Oostenrijk.

Geelen vervolgt: "Het is hier niet al te warm, maar vaak wel redelijk goed weer. Het is goed geregeld in Nederland en de velden zijn goed." Het scheelt ook in de kosten, al wil de Ajax-directeur dat niet als hoofdreden bestempelen. "Nee, het is niet alleen kostentechnisch. Het is hier gewoon goed. Waarom zou je dan in een duur vliegtuig stappen?"

De bedoeling is dat Ajax vanaf maandag 15 juli een midweeks trainingskamp belegt op de Wageningse Berg. Daar zal ook ruimte worden gemaakt voor supporters. Geelen: "We willen ook een open training doen voor de fans daar. Zodat de supporters in die regio ook eens naar een training van Ajax kunnen komen."

Francesco Farioli, de nieuwe hoofdtrainer in Amsterdam, is akkoord met de plannen van Ajax om in Nederland te blijven. Geelen, met een knipoog: "Maar we hopen daarna nog wel Europa in te gaan."