Koeman experimenteert met basiself Oranje tegen Canada

Koeman experimenteert vlak voor EK: Oranje start met verrassend elftal

6 juni om 19:50
Laatste update: 6 juni om 20:54

Ronald Koeman kiest voor een verrassende opstelling in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Canada. Onder meer Jerdy Schouten, Ryan Gravenberch, Georginio Wijnaldum, Jeremie Frimpong en Brian Brobbey hebben een basisplaats gekregen.

Koeman lijkt in De Kuip te kiezen voor een 4-2-3-1-formatie. In de verdediging staan van rechts naar links Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Micky van de Ven, terwijl het middenveld wordt gevormd door Jerdy Schouten, Ryan Gravenberch en Georginio Wijnaldum. Aanvalsleider Brian Brobbey wordt geflankeerd door Jeremie Frimpong en Memphis Depay.

Virgil van Dijk ontbreekt in de basiself. Nathan Aké en Frenkie de Jong zijn de tweede en derde captain, maar zij zijn er ook niet bij. Blind heeft de meeste interlands gespeeld (107) en draagt dus de band. De verwachting is dat hij tijdens de wedstrijd flink gaat doorwisselen. De bondscoach kondigde al aan dat hij tegen Canada en IJsland (10 juni) zoveel mogelijk internationals minuten gaat geven.

Koeman mag in beide oefenduels zes in plaats van vijf wissels doorvoeren. Dat heeft de KNVB afgesproken met de voetbalbonden van Canada en IJsland. Het Nederlands elftal treft later deze maand in de groepsfase van het EK eerst Polen (16 juni, Hamburg), daarna Frankrijk (21 juni, Leipzig) en tot slot Oostenrijk (26 juni, Berlijn).

De opstelling van Oranje: Verbruggen; Geertruida, De Ligt, Blind, Van de Ven; Schouten, Gravenberch, Wijnaldum; Frimpong, Brobbey, Memphis.