NOS-commentator Jeroen Grueter doet EK-finale

Nu al bekend: deze NOS-commentator doet de finale van het EK in Duitsland

6 juni om 20:18

Jeroen Grueter verzorgt op 14 juli het commentaar bij de EK-finale in Duitsland. Dat heeft de NOS bekendgemaakt. Grueter is de opvolger van Jeroen Elshoff.

Elshoff was de stem bij de laatste drie EK- en WK-finales in achtereenvolgens 2018, 2021 en 2022. Over ruim een maand is de eindstrijd echter voor Grueter. Dat heeft de NOS nu al bepaald. Normaal gesproken wordt de knoop pas richting het einde van het EK doorgehakt.

Arman Avsaroglu is voor het eerst tv-commentator bij een eindtoernooi. Hij is donderdagavond ook te horen tijdens Nederland - Canada.

De groepswedstrijden van Oranje worden eerlijk verdeeld: Nederland - Polen (16 juni) is voor Avsaroglu, Nederland - Frankrijk (21 juni) voor Grueter en Nederland - Oostenrijk (25 juni) voor Elshoff. Grueter of Elshoff doet de eventuele achtste finale, kwartfinale en halve finale.

Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay zijn tijdens het EK de vaste analisten van de NOS. Dean Gorré, Siem de Jong, Guus Hiddink en Marco van Basten schuiven ook aan, evenals Theo Janssen, Leonne Stentler, Imke Courtois en Youri Mulder. Sjoerd van Ramshorst presenteert het dagelijkse programma Studio Fussball.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: