Kraay prijst Brobbey en Simons na Oranje-training

Kraay onder indruk van Oranje-duo op training: 'Zó waanzinnig goed'

6 juni om 20:40
Laatste update: 7 juni om 00:22

Hans Kraay keek tijdens de training van Oranje met bijzondere aandacht naar Xavi Simons en Brian Brobbey. De ESPN-verslaggever raakte onder de indruk van de door RB Leipzig gehuurde spelmaker en de Ajax-spits.

Een gedeelte van de training van Nederland was woensdag openbaar. Kraay pikte de rondo mee en het viel hem op dat Simons en Brobbey geen één keer in het midden stonden. "Van Schouten en Veerman wist ik wel dat ze bij de beste horen in het positiespel. Maar er waren er twee die zó waanzinnig goed waren. Xavi Simons, die alles met buitenkant rechts deed, waarom weet ik niet, en Brian Brobbey. Die hebben in twintig minuten tijd nooit in het midden gestaan: niet met acht tegen twee, zeven tegen twee of zes tegen twee", vertelt hij bij ESPN.

Ook ESPN-journalist Pascal Kamperman prijst Brobbey. "Ik ben het met Hans eens: op de trainingen laat Brobbey zien dat hij zeker niet misstaat in deze selectie. Het is natuurlijk een speler die je er graag bij hebt." De spits van Ajax staat donderdag in de basis in de oefeninterland met Canada.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: