Van Hooijdonk laakt gebrek aan diepte bij Oranje

'De laatste keer dat Memphis diep ging, hadden we nog guldens'

6 juni om 21:50
Laatste update: 7 juni om 00:21

Pierre van Hooijdonk concludeert dat het bij Oranje vooralsnog aan diepgang schort. Met Brian Brobbey, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay spelen er teveel spelers in de bal, aldus de analist van de NOS. 

Oranje kreeg in de laatste fase van de eerste helft wat kansen tegen Canada, maar in de minuten daarvoor was het aanvallend erg pover. Van Hooijdonk weet waarom. "We hadden veel te weinig diepgang zonder bal. Van zo'n middenveld verwacht je het ook niet, maar Wijnaldum moet dat wel doen. Brobbey is ook een speler die in de bal komt", aldus de oud-spits, die eigenlijk alleen Jeremie Frimpong zo nu en dan achter de Canadese defensie zag opduiken. 

"De laatste keer dat Memphis diep is gegaan, hadden we nog guldens", vervolgt Van Hooijdonk kritisch. "Je moet die loopacties willen maken in de diepte. Als je Wijnaldum hebt die dat niet doet, Memphis die in de bal komt, Brobbey die ook in de bal komt, dan zijn we overgeleverd aan de diepgang van Frimpong. Daar is niks mis mee, maar het is wel iets te karig om deze tegenstander uit elkaar te spelen."

'Pitbull' Frimpong
Ook Rafael van der Vaart is Frimpong opgevallen. "Ik vind hem redelijk tot goed spelen. Hij is heel bedrijvig. Als je bedenkt dat het een rechtsback is, doet hij het heel goed. Hij zit gewoon overal bij. Hij is een beetje een Pitbull op rechts."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: