Frimpong blij met hoofdrol in Oranje: 'Het begin'

Frimpong blij met hoofdrol voor Nederlands elftal: 'Dit is pas het begin'

6 juni om 23:10
Laatste update: 7 juni om 00:11

Jeremie Frimpong is blij met zijn hoofdrol tijdens de oefenzege van het Nederlands elftal op Canada. De 23-jarige buitenspeler gaf zijn visitekaartje af met een assist en een doelpunt tijdens de 4-0 zege in De Kuip.

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk waren na afloop lyrisch en kozen hem als Man van de Wedstrijd. "Ik ben natuurlijk blij met de zege en ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen", reageert Frimpong bij de NOS. "Dat is wat ik doe, ik probeer het team zo veel mogelijk te helpen. Het was een geweldige wedstrijd. Ik ben blij met mijn eerste assist en doelpunt voor het Nederlands elftal. Het is een eer om voor het nationale team te mogen spelen."

"Ik speelde vandaag eigenlijk als wingback, dat is mijn positie. Maar waar de coach beslist dat ik speel, daar speel ik", gaat Frimpong verder over zijn rol als rechtsbuiten. Was hij verrast door zijn basisplaats? "Als voetballer moet je altijd klaar zijn. Soms start je wel, soms niet."

"Ik probeer mijn kwaliteiten zo goed mogelijk te gebruiken voor het team. Ik weet dat ik een snelle speler ben en dat ik kansen kan creëren. Het was een goede goal. Maar dit is pas het begin. Dit is de voorbereiding op het EK. Ik kan niet wachten om daaraan te beginnen", aldus Frimpong, die zichzelf ook wel samen ziet spelen met Denzel Dumfries. "Ja, natuurlijk."