Koeman ziet geen Oranje-basisspeler in Weghorst

Koeman laat één speler weten dat hij bankzitter is op EK: 'Dat is even klote'

6 juni om 23:53
Laatste update: 7 juni om 00:05

Wout Weghorst moest in aanloop naar de oefeninterland tegen Canada een bittere pil slikken. Bondscoach Ronald Koeman ziet in de 31-jarige spits namelijk geen basisspeler voor Oranje op het EK.

Ondanks die boodschap gaf Weghorst zijn visitekaartje af. Kort na zijn invalbeurt scoorde hij. "Ik denk dat het binnen twee minuten was, of niet? Het ging snel, ja", zegt Weghorst tegen ESPN. "Ik wist gisteren al dat ik er na een uur in zou komen. Ik was er klaar voor. Iedereen heeft een gesprek gehad en een bepaalde duidelijkheid gekregen, een bepaalde rol."

Voor Weghorst is die rol wel anders dan gehoopt. "Dat was teleurstellend, ook voor deze wedstrijd. Je wilt altijd spelen. Dat is cliché, maar zo is het wel. De laatste twee dagen was het wel balen. Als je erin komt, moet je een signaal afgeven en in ieder geval zorgen dat je er staat en wat toevoegt. Of dat betekent dat ik niet de eerste keus ben? Op dit moment niet, nee."

Weghorst wil niet bij de pakken neerzitten. "Het is goed dat het helder is, dat waardeer ik ook. Ik denk dat veel posities gelijk aan elkaar zijn, dan is dat uiteindelijk goed. Het is teleurstellend en op dat moment ook even klote. Maar dan moet je zorgen dat je de knop omzet en schakelt. Je bent met zijn allen bezig aan iets moois en hopelijk wordt het een heel mooie zomer. Daar zal iedereen voor nodig zijn."

"Ook al was het niet de boodschap waar ik op hoopte, ik waardeer het wel", gaat Weghorst verder. "Wat mijn rol is, zag je vandaag. De waarde die je hebt voor het elftal, die is er, die is ook bekend. Dan is het aan mij om te zorgen dat ik in dat toernooi belangrijk ga zijn. Zoals ik dat de voorgaande wedstrijden altijd ben geweest bij het Nederlands elftal. Daar ga ik mijn stinkende best voor doen."