Van de Ven over linksbackpositie en Koeman

Koeman bezocht Oranje-uitblinker: 'Tuurlijk richt ik me ook op die positie'

7 juni om 06:35

Micky van de Ven is tevreden met zijn optreden op linksback bij Oranje. Met de verdediger wonnen de mannen van Ronald Koeman met 4-0 van Canada donderdagavond. Van de Ven richt zich naast de linksbackpositie ook nog steeds op zijn vertrouwde plek links in het centrum.

"Deze is wel heel lekker natuurlijk", steekt Van de Ven van wal tegenover de NOS. "Het is de eerste oefenwedstrijd richting het EK dus het is wel lekker dat je deze kan winnen." Van de Ven kreeg in het spelersrapport van VoetbalPrimeur het op twee na hoogste cijfer toebedeeld (7). Zelf was de verdediger ook tevreden. "Ik denk dat het prima ging. Het is natuurlijk een andere positie dan waar ik normaliter speel", doelt hij op zijn basisplaats op linksback.

De positie op linksback is niet helemaal vreemd voor Van de Ven. "De laatste wedstrijden bij Tottenham Hotspur speelde ik ook linksback. Het ging prima. Ik heb het in de jeugd ook gespeeld. Dat is natuurlijk heel lang terug en een heel ander niveau, maar ik ben wel gewend om ook linksback te spelen."

Van de Ven denkt dat hij aan de verwachtingen van Koeman heeft voldaan. "Ja, dat denk ik wel. Hij wilde me hoog op het veld hebben. Ik denk dat dat prima is gelukt", aldus de snelheidsduivel, die ook verdedigend zijn mannetje stond. "Ik heb vrij weinig weggegeven. Er is niet veel van mijn kant doorgekomen. Dat is prima geweest."

Van de Ven op linksback of links in het centrum?

Ondanks dat Van de Ven op linksback meer kans maakt op een basisplaats, is hij de plek links in het centrum van de verdediging niet volledig vergeten. "Ik richt me gewoon op beide posities. Waar de trainer me nodig heeft, daar zal ik spelen. Tuurlijk richt ik me ook op de linksbackpositie, maar op beide posities kan ik spelen", aldus de Tottenham-stopper, die met Koeman sprak over zijn rol. "Hij had mijn laatste wedstrijd bij Spurs gezien. Toen zei hij dat hij mij ook als linkercentrale verdediger ziet, maar daar heb je natuurlijk Van Dijk staan. Hij zei dat hij vindt dat ik ook zeker als linksback uit de voeten kan en dat hij me daar ging uitproberen. Dat is wat ik deze wedstrijd ging doen."

Van de Ven kijkt uit naar het EK met het Nederlands elftal. "We hebben een sterke ploeg met veel kwaliteit. Het is belangrijk dat we deze twee wedstrijden winnen en goed doorkomen. Zonder blessures. We gaan zien waar het dan gaat stranden."