Memphis verraste Frimpong met dansje bij goal Oranje

Memphis verraste Frimpong: 'Hadden we niet afgesproken, ik verraste hem'

7 juni om 07:19

Memphis Depay is erg blij met de klik die hij en Jeremie Frimpong hebben. De spits speelde tegen Canada met de vleugelverdediger aan zijn rechterzijde in de aanval en dat beviel de spits wel.

Ronald Koeman begon de eerste wedstrijd met Memphis als linksbuiten, Brian Brobbey als spits en Frimpong als rechtsbuiten. Laatstgenoemde gaf in de eerste helft een voorzet op Memphis en daar was de aanvaller erg blij mee. "Hij gaf een fantastische bal en speelde ook een fantastische wedstrijd. Ik was zelf ook heel blij dat ik een goal wist te maken, dat ik er net bij kon. Een goede goal van ons."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Memphis was sowieso onder de indruk van zijn vriend Frimpong in de aanval. "Hij is supersnel en drukte vandaag zijn stempel. Hij kan alleen nog maar verder groeien vanaf hier. Als hij met de juiste timing diep gaat lopen en dat afstemt met de middenvelders, dan is hij een gevaarlijke jongen. Je ziet het, dan houdt zelfs Alphonso Davies hem niet bij." Frimpong eindigde de wedstrijd uiteindelijk met een assist en een doelpunt.

Frimpong en Memphis deden na de goal van de eerste goal nog een nieuw dansje, iets wat geïnitieerd werd door laatstgenoemde. "Dat was een Ghanees dansje, dat hadden we niet afgesproken. Wij hebben onze roots allebei in Ghana natuurlijk. Ik verraste hem daar eigenlijk mee, maar gelukkig wist hij wat hij moest doen." Frimpong kreeg als één van de uitblinkers veel complimenten na het duel met Canada.