Reijnders bij Oranje na trip met AC Milan

Oranje-afwezige werd onaangenaam verrast: 'Ik dacht: is dit serieus?'

7 juni om 08:42

Tijjani Reijnders sluit vrijdag 'eindelijk' aan bij Oranje na een opvallende trip naar Australië met AC Milan. De middenvelder werd onaangenaam verrast door het uitstapje van de Milanezen na een loodzwaar seizoen.

"In eerste instantie dacht ik: is dit serieus?", aldus Reijnders tegenover De Telegraaf, doelend op het feit dat AC Milan na het seizoen naar Australië afreisde om daar een oefenduel te spelen met AS Roma. "Maar de club hoefde zijn spelers pas op 3 juni af te staan aan de nationale bonden en we moesten gewoon mee. Dingen die je niet kunt veranderen, moet je aanvaarden. Bovendien besef ik dat dit soort reizen in het kader van promotie en de financiën belangrijk zijn voor AC Milan."

Uiteindelijk spreekt Reijnders van een 'prima reis', waarop hij met zijn club mooie dingen heeft meegemaakt. "Er kwamen in Perth 56.000 mensen op de wedstrijd tegen AS Roma af. Niet normaal. En wanneer zie je nu koala’s en kangoeroes? Dat heb ik toch weer even meegepakt."

De middenvelder hield wel rekening met het Nederlands elftal. "Om zo min mogelijk last van de reis te ondervinden, ben ik qua tijd in het Europese ritme gebleven. Daardoor had ik na terugkomst geen last van een jetlag." Reijnders kreeg toch twee dagen rust van bondscoach Ronald Koeman. "Daardoor kon ik toch even bijkomen, want 24 uur vliegen kost energie."