Reijnders mist deel van Oranje-voorbereiding door trip met AC Milan

Onbegrip over Reijnders-absentie bij Oranje: 'Hoe verzin je dit?'

4 juni om 11:10
Laatste update: 4 juni om 11:51

Kenneth Perez spreekt er schande van dat Tijjani Reijnders later aansluit bij het Nederlands elftal. De middenvelder moet het eerste deel van de EK-voorbereiding aan zich voorbij laten gaan wegens een oefentrip naar Australië met zijn club AC Milan.

"Hoe verzin je dit?", vraagt Kenneth Perez zich hardop af tijdens Voetbalpraat op ESPN. Reijnders reisde deze week met AC Milan af naar Australië om een oefenwedstrijd tegen AS Roma te spelen. De middenvelder sluit pas aanstaande maandag aan bij het trainingskamp van Oranje en zal dus nog ontbreken tegen Canada op 6 juni.

"Reijnders heeft alles gespeeld, is altijd fit en een professionele speler. Dan bezorgt AC Milan hem een jetlag. Vlak voor een EK… Dat is echt niet oké", vult Maarten Wijffels, journalist bij het Algemeen Dagblad, aan.

AC Milan zag er het nut van de trip na afloop van het Serie A-seizoen wél van in. 'De aanwezigheid in Australië biedt de club de mogelijkheid om de groei buiten het veld voort te zetten en de positieve perceptie van het merk AC Milan op internationaal niveau te versterken', meldden de Italianen op hun eigen website.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!