Reijnders revelatie van de Serie A

Kers op de taart: Reijnders bekroont debuutseizoen Milan met individuele prijs

17 mei om 08:32

Tijjani Reijnders heeft zijn debuutseizoen in Italië bekroond met een individuele prijs. Donderdagavond werd de middenvelder van AC Milan uitgeroepen tot revelatie van de Serie A.

In Milaan werd de 29ste editie van de Gentleman Award georganiseerd. Op de gala-avond kreeg Reijnders de prijs voor revelatie van het Serie A-seizoen uitgereikt. De Oranje-international speelde in zijn eerste seizoen in Italië 34 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en vier assists gaf. Milan nam Reijnders vorig jaar voor 22 miljoen euro over van AZ.

Het was een mooie avond voor Reijnders, die even voor de uitreiking hoorde dat hij in de voorselectie van Oranje zit voor het EK. Door Italiaanse media werd hij gevraagd naar de absentie van Bologna-smaakmaker Joshua Zirkzee in die lijst. "Hij is een uitstekende speler. Ik ga niet in op de keuzes van de bondscoach, ook omdat hij nu geblesseerd is. Hij is een goede speler, dat heeft hij dit seizoen laten zien."

Lautaro Martínez werd verkozen tot speler van het jaar in de Serie A. De spits van Internazionale speelde een grote rol in het kampioenschap, door 24 doelpunten te maken. 

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: