PSV onthult standbeeld voor Guus Meeuwis

PSV onthult nieuw standbeeld voor Philips Stadion: 'Als blijk van waardering'

7 juni om 14:53

PSV heeft vrijdag een spiksplinternieuw standbeeld voor het eigen Philips Stadion. De kampioen van Nederland heeft zanger Guus Meeuwis, fervent fan van de Eindhovense club, in brons gegoten. 

'Kleine Guus droomde groots', schrijft PSV via de sociale media, met daarbij een afbeelding. Het (kleine) standbeeld is gebaseerd op een jonge Meeuwis, die als klein kind al wedstrijden van PSV bezocht. Waar hij het als profvoetballer niet maakte in het Philips Stadion, slaagde hij er als zanger wel in om furore te maken in de thuishaven van de kampioen. 

'Als blijk van waardering voor zeventien jaar Groots in het Philips Stadion', aldus PSV. Meeuwis treedt jaarlijks meerdere keren op het stadion. Dit jaar stond hij alweer voor het zeventiende opeenvolgende jaar op het podium in het Philips Stadion. 

PSV plaatste in het verleden al standbeelden van clublegendes en voormalig spitsen Coen Dillen en Willy van der Kuijlen. Eerstgenoemde maakte 287 Eredivisie-doelpunten voor de club, terwijl Van der Kuijlen zich met 308 competitiegoals voor PSV kroonde tot topscorer aller tijden van de club.