Barcelona kampt met problemen, gevolgen voor Dest en PSV

The Athletic: problemen voor Barça, PSV kan toeslaan en Dest-deal sluiten

7 juni om 10:34

De noodlijdende financiële situatie bij FC Barcelona krijgt een nieuw hoofdstuk, nu de Catalanen negen van de 25 spelers die het afgelopen seizoen gespeeld hebben niet kunnen inschrijven voor komend seizoen. Dit heeft waarschijnlijk gevolgen voor Sergiño Dest, zo schetst The Athletic.

Barcelona kampt met 'serieuze' problemen, klinkt het. De Spaanse topclub heeft tot dusver creatieve oplossingen gevonden om aan de salarisregels van La Liga te voldoen, maar richting het nieuwe seizoen doen zich nieuwe obstakels voor. De spelers die nu niet ingeschreven kunnen worden zijn Sergi Roberto, Marco Alonso, João Félix, João Cancelo, Iñigo Martínez, Vitor Roque, Alejandro Baldé, Lamine Yamal en Pau Cubarsi.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Valencia

  • logo

    Barcelona

Wat het voor Barça nog moeilijker maakt om spelers in te schrijven voor het komende La Liga-seizoen, is dat teruggekeerde huurspelers wél automatisch worden ingeschreven. Dit geldt voor Ansu Fati, Eric García, Clément Lenglet en Dest. Van laatstgenoemde lijkt Barcelona afscheid te willen nemen, helemaal nu de Amerikaan nog minimaal de helft van komend seizoen moet revalideren van zijn zware knieblessure.

Het contract van Dest loopt medio 2025 af bij Barça, waardoor hij weinig waarde meer kan hebben voor de club. De Catalanen willen niet dat Dest ruimte inneemt in het salarishuis en zijn dus op zoek naar een oplossing. The Athletic schetst dat PSV wel eens de grote winnaar kan worden. De Eindhovenaren, die Dest huurden van Barça, bedingen een optie tot koop. PSV kan een 'harde deal' sluiten met Barcelona om definitief te kunnen beschikken over Dest.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: