'PSV probeert Dest te kopen, wil Teze behouden'

'PSV probeert Dest nog te kopen en onderhandelt met gewilde Teze en Obispo'

25 mei om 10:25

PSV zet nog altijd in op een akkoord met FC Barcelona over Sergiño Dest. Daarnaast wil de Eredivisie-kampioen graag door met jeugdproducten Jordan Teze en Armando Obispo, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

De regionale krant zet zaterdag de stand van zaken uiteen in de PSV-defensie. De Eindhovenaren blijven proberen om Dest te kopen, al werd de optie tot koop van naar verluidt tien miljoen euro niet gelicht met het oog op zijn zware blessure. PSV zal sowieso de transfermarkt opgaan voor nieuwe backs, aangezien Patrick van Aanholt en Shurandy Sambo vertrekken.

Met Teze is het wel de bedoeling dat de eerste optie op rechtsback blijft. PSV wil graag met hem door, net als met Obispo. De twee jeugdexponenten, die nog één jaar vastliggen, kunnen een nieuwe, meerjarige verbintenis tekenen. Beide spelers denken na over hun toekomst, want er is volop interesse. Teze kan naar clubs in alle grote competities, schrijft het ED. Obispo geniet onder meer belangstelling uit Duitsland, hoewel hij dit seizoen niet veel in actie kwam.

PSV hoopt verder nog te verlengen met Mauro Júnior en André Ramalho, maar er zijn nog geen akkoorden. De aanbieding voor de Braziliaan zou niet van dien aard zijn dat hij meteen besloot toe te happen. Hij denkt in zijn thuisland na over zijn toekomst.

Beluister hieronder #DoneDeal met al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!