Ten Hag prijst PSV: 'Overdreven lyrisch over Feyenoord'

Ten Hag prijst PSV: 'Daarentegen doen mensen overdreven lyrisch over Feyenoord'

25 mei om 09:48

Erik ten Hag steekt de loftrompet over PSV en Peter Bosz. De ex-coach van Ajax en huidig manager van Manchester United vond de Eindhovenaren dit seizoen ver boven de concurrentie uitsteken en dus ook boven Feyenoord.

"Dik en dik verdiend kampioen", oordeelt Ten Hag over PSV in gesprek met Voetbal International. "Met zo’n grote afstand beter dan de rest, ook dan Feyenoord. En PSV is ongelofelijk benadeeld in de KNVB-beker. Dat was natuurlijk een duizend procent strafschop bij Noa Lang, dat weet ik nog goed. Peter Bosz was na afloop heel boos en hij had groot gelijk."

"Bosz heeft het uitstekend gedaan bij PSV afgelopen seizoen", gaat Ten Hag verder. "De club leeft en sprankelt. Daarentegen vind ik dat mensen overdreven lyrisch doen over Feyenoord. Het verschil tussen PSV en Feyenoord was in mijn ogen te groot vanuit Feyenoord-perspectief als regerend landskampioen. Feyenoord was stabiel dit jaar, maar niet top."

"PSV was op alle vlakken twee klassen beter. Qua domineren van de bal, qua drukzetten, qua intensiteit, noem maar op. Dat heeft Bosz met zijn staf top gedaan, maar ook de rest van de club zit weer goed in elkaar, want met mensen als Earnest Stewart en Marcel Brands is er daar ook rust en kwaliteit gekomen", besluit Ten Hag, die zelf als assistent werkzaam was bij PSV.

Ten Hag liep ook leeg over de gang van zaken bij zijn oude club Ajax.