EK-selectie Oostenrijk bekend: Oranje treft Trauner en oude Eredivisie-bekenden

EK-selectie Oostenrijk bekend: Oranje treft Trauner en oude Eredivisie-bekenden

7 juni om 17:15
Laatste update: 7 juni om 17:46

De EK-selectie van Oranje-opponent Oostenrijk is bekendgeworden. Het land waartegen Nederland zijn derde EK-groepswedstrijd speelt, zal met onder meer Feyenoord-captain Gernot Trauner afreizen naar Duitsland.

De EK-selectie van Oostenrijk kent weinig verrassingen. Het was al duidelijk dat captain David Alaba niet van de partij zou zijn wegens een kruisbandblessure. Marcel Sabitzer, die in aanloop naar het toernooi in Duitsland nog ontbreekt om de Champions League-finale die hij verloor te verwerken, behoort ook tot de 26-koppige selectie. Dat geldt dus eveneens voor Trauner.

Daarnaast herbergt de selectie van Oostenrijk veel oude bekenden van de Eredivisie. Oud-Ajacieden Maximilian Wöber en Florian Grillitsch, voormalig PSV'er Phillip Mwene en oud-FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic zijn allemaal geselecteerd door bondscoach Ralf Rangnick.

Op dinsdag 25 juni kruisen Nederland en Oostenrijk de degens op het EK. Beide landen hebben er dan al duels met groepsgenoten Frankrijk en Polen op zitten. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Olympiastadion in Berlijn.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: