Oud-PSV'er Fábio Silva wilde nooit weg bij FC Porto

Oud-PSV'er onthult bizarre transfer: 'Ze duwden me die kant op, ik had geen keuze'

7 juni om 22:04
Laatste update: 7 juni om 22:12

Fábio Silva heeft erkend dat hij één transfer nooit had willen maken. De spits is ondanks meerdere verhuurperiodes - onder meer aan PSV - nog altijd eigendom van Wolverhampton Wanderers. Als het aan hem had gelegen was hij nooit naar Engeland vertrokken.

"Ik trainde op een morgen mee met FC Porto, at met mijn familie en toen belde mijn zaakwaarnemer om me te vertellen dat we de dag erop naar Engeland zouden gaan. Ze duwden me die kant op, ik had geen keuze", begint Silva zijn verhaal tegenover SPORTbible.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Arsenal

  • logo

    Wolverhampton Wanderers

"Ze vertelden me dat ik niet voor het eerste team van Porto zou spelen als ik Wolves afwimpelde", vervolgt Silva. "Porto zat op dat moment krap bij kas en ik had er niks over te zeggen. Ze zeiden me dat ik de dag erop een vlucht had, en daarmee basta."

Porto ontving in 2020 liefst veertig miljoen euro voor de spits. Silva ligt nog tot 2026 vast in Engeland en werd in de tussentijd verhuurd aan achtereenvolgens Anderlecht, PSV en zijn huidige club Rangers. Bij deze clubs voelde hij zich wél gewild. "Bij Anderlecht, PSV en Rangers keek ik de mensen in de ogen en vertelde ik dat het écht voelde alsof dit mijn project was. Dat vertrouwen, daar gaat het om. Ik heb het gevoel dat er bij die clubs écht in me werd geloofd, en ik denk dat ik een volledig andere speler ben als ik met een lach speel. Dan kan ik een hoger niveau halen", besluit de Portugees.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: