Trainer Conceição vertrekt bij FC Porto

Einde aan tijdperk Conceição: Porto en trainer bereiken akkoord over vertrek

4 juni om 17:49
Laatste update: 4 juni om 17:51

Sergio Conceição vertrekt na zeven jaar als hoofdtrainer bij FC Porto. De Portugese club maakt dit via de eigen clubkanalen bekend. De komst van André Villas-Boas als nieuwe voorzitter lijkt de voornaamste reden te zijn voor de scheiding.

Met Conceição aan het roet won Porto driemaal de landstitel en pakte het vier Portugese bekers. De club eindigde het afgelopen seizoen op de derde plek in de competitie. Conceição tekende in april van dit jaar nog voor een vierjarig contract. Maar het feit dat hij geen goede relatie heeft met André Villas-Boas, de oud-trainer en nieuwe voorzitter van FC Porto, betekent dat er toch een einde komt aan zijn werkzaamheden.

Voormalig voorzitter Pinto da Costa verlengde met de vader van voormalig Ajacied Francisco Conceição. Tijdens de presidentsverkiezingen kwam er een einde aan het jarenlange bewind van de 86-jarige bestuurder. Villas-Boas verving Da Costa en al snel werd duidelijk dat hij niet kon opschieten met de hoofdtrainer.

Nadat de lange en gespannen onderhandelingen over zijn vertrek bij Porto zijn afgerond, kan Conceição aan een nieuw avontuur beginnen. Olympique Marseille zou hem onder andere willen vastleggen. De Portugees was in Frankrijk eerder al trainer van FC Nantes.

Omdat de oefenmeester voorheen als speler uitkwam voor Lazio, Internazionale en Parma zou er ook vanuit Italië belangstelling zijn. Deze lijkt alleen nog niet zo concreet als die van Marseille.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!