Porto blij met terugkeer Conceicao

Porto lovend na definitieve Ajax-exit: 'Nummer tien vrijgehouden voor hem'

24 april om 12:43

Bij FC Porto is men dolblij dat Francisco Conceição definitief is teruggekeerd. De Portugese topclub lichtte eerder deze week de optie tot koop in de huurdeal met Ajax en legde de 21-jarige aanvaller voor vijf seizoenen vast.

Porto verkocht Conceição voor vijf miljoen euro aan Ajax en koopt hem nu voor tien miljoen euro terug. Voorzitter Pinto da Costa wist dat de verloren zoon op een dag zou terugkeren, zo vertelt hij aan Portugese media. "Hij vertegenwoordigt de waarden van het Portugese voetbal en van FC Porto", zegt hij. "Toen hij vertrok, wist ik zeker dat hij zou terugkeren."

"Daarom liet ik het shirt met nummer 10 vrij voor hem. Zo is het gelopen en nu ziet iedereen zijn kwaliteiten en zijn waarde die bij het nummer 10 passen." Conceição maakte sinds zijn rentree bij Porto zeven doelpunten.

Routinier Pepe tekent op 41-jarige leeftijd voor één jaar bij, bevestigt Pinto da Costa. "Op 41-jarige leeftijd speelt hij nog altijd zoals we van hem gewend zijn. Wat maakt het dan uit hoe oud iemand is? Als ik voorzitter blijf, gaat hij door als speler. En anders moet hij in gesprek met mijn opvolger."