'Ajax maakt door tekenbonus nauwelijks winst op Conceição'

'Ajax maakt door forse tekenbonus nauwelijks winst op Conceição'

24 april om 09:58

Ajax houdt onderaan de streep bijzonder weinig over aan de terugkeer van Francisco Conceição naar FC Porto, zo weet het Algemeen Dagblad. De Portugese topclub maakte dinsdag bekend dat de koopoptie ter waarde van naar verluidt tien miljoen euro is gelicht.

De Amsterdammers betaalden in de zomer van 2022 nog vijf miljoen euro voor de 21-jarige rechtsbuiten. Hij kwam er in de Johan Cruijff Arena echter niet aan te pas en mocht afgelopen zomer van directeur voetbalzaken Sven Mislintat op huurbasis terugkeren naar FC Porto. Daar is hij, onder de vleugels van trainer en vader Sergio Conceição, helemaal opgebloeid. Dat Os Dragões de koopoptie zouden lichten, leed dan ook geen twijfel.

Voor Ajax leek het een schrale troost dat er in ieder geval winst is gemaakt op Conceição, maar niets is minder waar. De Amsterdammers maakten namelijk ook zo'n vier miljoen euro aan tekengeld over naar de dribbelaar. 'Een dag nadat Chico afgelopen zomer tweede helft daarvan incasseerde, maakte zaakwaarnemer vertrekwens van de speler bij Ajax kenbaar', schrijft AD-verslaggever Johan Inan op X.

Conceição was dit seizoen goed voor zeven doelpunten en zeven assists in 38 officiële duels. Hij staat met FC Porto derde in de competitie, maar maakt nog wel kans op de beker. In de finale is Sporting Portugal de tegenstander.