Vink denkt dat Kroos beste speler van EK wordt

Vink rekent op 'überster' op EK: 'Sommige dingen staan in sterren geschreven'

8 juni om 18:47

Marciano Vink denkt dat Toni Kroos uitgroeit tot de beste speler van het aanstaande EK. De analist verwacht dat Romelu Lukaku zich kroont tot topscorer van het eindtoernooi.

In Voorspellen met Vedetten van ESPN blikt Vink vooruit op het EK. De voormalig speler van onder meer Ajax wordt gevraagd wie hij denkt dat speler van het toernooi wordt. "Ik ga dan voor het ronde plaatje: Kroos. De finale, laatste wedstrijd, schluss." De 34-jarige middenvelder speelt op het EK zijn laatste wedstrijden als voetballer. Na het toernooi hangt hij zijn schoenen aan de wilgen.

"Sommige dingen staan in de sterren geschreven", stelt Vink. "Ik denk dat dit er een is. Veel mensen denken Kylian Mbappé of een andere ster. Kroos is de überster, alleen dan zó normaal." Vink hoopt dat Lukaku, topscorer aller tijden van België, ook op het EK topschutter wordt. "Ik heb een bepaalde zwak voor hem. Op de momenten dat hij open kansen mist, zie je hoeveel het met hem doet."

Vink weet dat Lukaku veel kritiek krijgt. "Soms ook terecht, op basis van gemiste kansen. Maar hij scoort er ook heel veel", zegt hij. "Hij is een beest voorin. Ik hoop dat Lukaku het wordt."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: