Emotionele Van Gelder spreekt Oranje toe

Van Gelder schiet vol na boodschap De Roon voor Oranje: 'Dan winnen we EK'

8 juni om 22:22
Laatste update: 10 juni om 10:31

Een inspirerende boodschap van Marten de Roon voor de spelers van Oranje komt binnen bij Jack van Gelder. De voormalig verslaggever schiet vol, terwijl hij de EK-gangers van Nederland prijst.

De Roon moet het eindtoernooi missen door een blessure, maar hij sprak bij Wij Houden van Oranje wel een videoboodschap in voor de selectie van bondscoach Ronald Koeman. "Ik wil jullie allereerst ontzettend veel succes wensen. Ik wil jullie iets kleins meegeven. Om te geloven in jezelf, vertrouwen te hebben in jezelf, om trots te zijn op jezelf. Maar vooral ook heel trots te zijn op elkaar. Geloof te hebben met elkaar en dat uitstralen", vertelt de middenvelder.

"Ik denk dat we een geweldige groep hebben. Met geweldige kwaliteiten en individuen met geweldige kwaliteiten", vervolgt De Roon. "Jullie zijn op zoek naar het vonkje, wat het aansteekt, wat het laat ontploffen. Dan zijn jullie een groep die niet te houden is, die niet te verslaan is en iedereen aan kan. Ik denk dat jullie daarin moeten geloven. Kijk elkaar aan, spreek het naar elkaar uit. Dan gaan jullie die beker winnen, dan gaan jullie Europees kampioen worden."

Alle spelers van het Nederlands elftal waren aanwezig in de studio en klapten voor de mooie woorden van De Roon. Ook Van Gelder is geraakt. "Ik zit even naar deze gasten te kijken. Ik heb zó veel groepen van het Nederlands elftal gezien. Het begin van de uitzending begonnen we met Oranje-beelden, dan krijg je kippenvel. Maar ik krijg van deze gasten ook gewoon kippenvel. We hebben zo'n mooie selectie. Ik heb zo veel vertrouwen in jullie", aldus de presentator. "Ik ben echt onder de indruk. Ik ben emotioneel, ja."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: