Daley Blind over zijn mogelijk laatste eindtoernooi met Oranje

Blind neemt nog geen afscheid van Oranje: 'Is nog heel ver weg'

8 juni om 23:29

Of Daley Blind gaat beginnen aan zijn laatste eindtoernooi met het Nederlands elftal is voor de routinier nog niet duidelijk. Bij Wij Houden van Oranje geeft Blind aan zich nog altijd topfit te voelen.

"Ik ben heel trots op mijn 107 interlands. Het is niet niks. Als je je eerste interland speelt, denk je niet dat je er ooit zo veel mag en gaat spelen", begint een trotse Blind bij het SBS-programma.

Blind begint volgende week aan zijn vierde, en mogelijk laatste eindtoernooi met Oranje. Zelf is de verdediger daar echter niet mee bezig. "Dat weet ik niet. Dat is iets waar ik nu nog niet zo specifiek over nagedacht. Ik voel me in ieder geval heel fit en we gaan kijken wat de toekomst brengt. Het is nog redelijk ver weg. Ik ben voor nu blij dat ik erbij ben", legt Blind uit.

Maandag speelt Nederland de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK tegen IJsland. Zondag 16 juni is Polen de eerste tegenstander in Groep D. Of Blind in de basiself van Ronald Koeman staat valt nog te bezien. Nathan Aké lijkt de voorkeur op linksback te genieten.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: