Kwakman voorspelt Kane als EK-topscorer

Kwakman doet voorspelling: 'Er wordt wel eens lacherig over hem gedaan...'

9 juni om 09:56

Kees Kwakman denkt dat Harry Kane zich gaat kronen tot topscorer van het EK in Duitsland. De spits scoorde er het afgelopen seizoen op los in de Bundesliga bij Bayern München en de analist denkt dat hij deze vorm doorzet op het eindtoernooi.

In een video-item van ESPN worden de analisten gevraagd naar hun topscorer van het aankomende EK. "Ik heb hem al genoemd: Harry Kane. Engeland als winnaar van het hele toernooi, dan moet daar ook de topscorer bijzitten", reageert Kwakman. "Paar penalty’s, paar vrije trappen. En dan wordt Harry Kane in Duitsland Europees kampioen. Dat gun ik hem ook eigenlijk wel, want ik vind het een sympathieke speler, scoort veel en er wordt wel eens lacherig over hem gedaan", doelt de oud-voetballer op het feit dat Kane nooit prijzen wint. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Engeland

  • logo

    Slovenië

Bayern München draaide in teamverband een moeizaam seizoen, maar Kane was met 36 doelpunten en acht assists in 32 competitiewedstrijden heel erg belangrijk voor zijn ploeg. Bij Engeland zal de spits meer hulp krijgen van de vleugelspelers, zo verwacht Kwakman. "Ik denk niet dat het aan hem heeft gelegen. Hij heeft gewoon een heel goed seizoen gehad. Bij Engeland levert hij ook altijd. Ik denk dat hij genoeg mensen heeft die hem kunnen bedienen."

In de groepsfase van het EK neemt Engeland het op tegen Servië, Denemarken en Slovenië. In de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het EK gingen de Engelsen verrassend met 0-1 onderuit tegen IJsland. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: