Oranje-opponent Oostenrijk in de ban van nationale elftal: 'Onoverwinnelijk'

9 juni om 12:40
Laatste update: 9 juni om 12:42

Oostenrijkse media hebben veel vertrouwen in het nationale elftal voorafgaand aan het EK in Duitsland. De ploeg van Ralf Rangnick verkeert in uitstekende vorm en ze hopen dit door te trekken tijdens het eindtoernooi.

Na zes overwinningen op rij had Oostenrijk de mogelijkheid om de langste winstreeks uit de geschiedenis te ervaren, maar er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Zwitserland. 'We mogen dan niet met de langste streak uit de geschiedenis het EK ingaan, maar we gaan wel vol vertrouwen (naar het EK, red.)!', schrijft de Kronen Zeitung. 'De ploeg bleef in de tweede helft maar druk uitoefenen op de tegenstander en kwam steeds beter in de wedstrijd. Daarnaast heeft Oostenrijk in de laatste zeven interlands slechts drie goals tegen gekregen en in zeventien wedstrijden op rij zelf gescoord.'

Ook OE24 is lovend over de recente prestaties van Oostenrijk. 'Het Oostenrijkse team blijft ook in de generale repetitie voor het EK onoverwinnelijk. Er kwam een einde aan de ongelooflijke winstreeks, maar de ploeg van Ralf Rangnick blijft ongeslagen sinds november 2022. Het zelfvertrouwen is groot', zo valt te lezen. 'Een mogelijk record van zeven overwinningen op rij werd gemist. De Oostenrijkers stonden compact en diep voor hun standaarden, ze wachtten op de juiste momenten en alles zag er behoorlijk georganiseerd uit', analyseert Der Standard na het gelijkspel tegen Zwitserland.

'Eigenlijk waren beide teams de winnaar', oordeelt Die Presse. Er wordt gewezen op het feit dat beide landen geen spelers zijn kwijtgeraakt aan blessures. 'Oostenrijk is geslaagd voor de generale repetitie. De ploeg van Rangnick speelde de eerste helft aantrekkelijk en aanvallend voetbal, terwijl hij slechts de helft van zijn droomteam het veld op stuurde en Zwitserland met vrijwel hun beste opstelling speelde.'

In de groepsfase van het EK speelt Oostenrijk tegen Nederland, Frankrijk en Polen. De ploeg van Rangnick begint op maandag 17 juni met een wedstrijd tegen Frankrijk. De ontmoeting met het Nederlands elftal staat op het programma voor dinsdag 25 juni.