Leicester City wil Graham Potter als nieuwe manager

'Feyenoord-target Potter kan terugkeren naar PL, promovendus neemt contact op'

9 juni om 11:33
Laatste update: 9 juni om 12:18

Leicester City heeft contact opgenomen met Graham Potter. Volgens The Telegraph geldt de Engelse manager, wiens naam ook nog met Feyenoord in verband wordt gebracht, als een belangrijke kandidaat om bij The Foxes het stokje over te nemen van Enzo Maresca. 

Maresca vertrok onlangs naar Chelsea. De 44-jarige Italiaan kende een succesvol seizoen met Leicester, dat promoveerde naar de Premier League. In de zoektocht naar een geschikte opvolger is het dus uitgekomen bij Potter. Hij geldt als een 'serieus' target, maar tegelijkertijd zijn The Foxes zich ervan bewust dat het een lastig verhaal wordt om de Engelsman in te lijven. Hij stapt namelijk niet zomaar in bij een nieuwe club. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Everton

  • logo

    Brighton & Hove Albion

Potter, die ook begeerd zou worden door zijn oude werkgever Brighton, vertrok in april van 2023 bij Chelsea. Sindsdien is hij clubloos. Onlangs werd hij nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax, dat uiteindelijk in zee ging met Francesco Farioli. De salariseisen van Potter zouden de voornaamste reden zijn geweest voor het stranden van de onderhandelingen. Wel ziet Feyenoord hem nog als een kandidaat. De Rotterdammers werken aan de komst van Brian Priske, maar zien in de oud-Chelsea-manager een alternatief. 

Mocht Leicester er niet in slagen om Potter aan te stellen als nieuwe manager, dan schakelt het mogelijk door naar Carlos Corberán. Hij staat op dit moment nog aan het roer bij West Bromwich Albion.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: