Hamstra jaar na Ajax-exit terug als directeur van PEC

Hamstra jaar na Ajax-exit terug als technisch directeur: 'Ben geen Harry Potter'

28 mei om 10:50

Gerry Hamstra ziet dat er komende zomer flink wat moet gebeuren bij zijn nieuwe club, PEC Zwolle. Na ruim een jaar zonder club is Hamstra terug als technisch directeur. Bij Voetbal International gaat hij in op de komende transferperiode.

Het is afgelopen week bevestigd: Hamstra is de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle. De Groninger, die tot een jaar geleden nog werkzaam was bij Ajax, tekent voor twee jaar bij De Blauwvingers. "PEC weet waar het vandaan komt en wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. We willen een stabiele Eredivisie-club worden in de breedste zin van het woord", vertelt Hamstra.

"Maar goed, ik ben geen Harry Potter die na drie dagen zijn toverstaf pakt en alles regelt", gaat hij verder. Dat er in Zwolle nog veel moet gebeuren is voor Hamstra dan ook duidelijk. "Het is een utopie om te denken dat we de selectie bij de eerste training al rond hebben. Maar we willen wel snel actie ondernemen. Sommige dingen duren wat langer, omdat iemand ooit heeft bedacht dat de transferperiode in september pas eindigt. Maar we hebben wel in kaart waar de prioriteiten liggen binnen de selectie", aldus Hamstra.

Naast het binnenhalen van spelers is het volgens de td ook niet ondenkbaar dat een aantal spelers wil vertrekken uit Zwolle. Daar zal dan ook rekening mee gehouden worden. "PEC is een opleidingsclub en uiteindelijk is het de kunst om weer kapitaal op het veld te krijgen. We hoeven hier niet per se te verkopen, maar goed, tegen de juiste prijs is iedereen te koop. We zijn geen Manchester City. Er zal een keer een speler weg willen. Dan is het aan ons om een duidelijk verhaal te hebben", besluit hij.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: