Witte rook: Hamstra jaar na Ajax-exit weer onder de pannen in de Eredivisie

Witte rook: Hamstra jaar na Ajax-exit weer onder de pannen in de Eredivisie

24 mei om 20:05
Laatste update: 24 mei om 20:12

De kogel is door de kerk: Gerry Hamstra is de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle. De Groninger, die tot een jaar geleden nog werkzaam was bij Ajax, tekent voor twee jaar bij De Blauwvingers.

De komst van Hamstra bij PEC hing al even in de lucht en is nu officieel. Hij volgt Marcel Boudesteyn op bij PEC, die in september 2023 al vertrok uit Zwolle. "Ik heb heel veel zin om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan", zegt Hamstra tegenover de clubkanalen. "Dat deze club enorm leeft is afgelopen zondag bij het afscheid van clubicoon Bram van Polen nog maar eens duidelijk geworden. De club heeft zich afgelopen seizoen onder Johnny Jansen op knappe wijze weten te handhaven. We gaan direct hard aan de slag om optimaal te presteren en heb er alle vertrouwen in dat we dit samen met alle collega’s gaan realiseren."

Algemeen directeur Xander Czaikowski is blij dat de komst van Hamstra nu in kannen en kruiken is. "Met Gerry voegen we in één klap enorm veel ervaring toe aan onze organisatie. Door zijn verleden bij clubs als sc Heerenveen, FC Emmen, Vitesse en Ajax heeft hij een enorm netwerk opgebouwd en dat komt natuurlijk van pas in zijn nieuwe functie. In samenspraak met de technische staf, technisch manager Mark Coonen en het scoutingapparaat ligt de focus van Gerry vanaf dit moment op het samenstellen van een zo sterk mogelijke selectie voor volgend seizoen. Daarbij wens ik Gerry met zijn team natuurlijk alle succes toe."

Tussen 2021 en 2023 was Hamstra actief bij Ajax. De directeur begon als rechterhand van Marc Overmars. Na het vertrek van de huidige directeur van Royal Antwerp, vormde Hamstra samen met Klaas-Jan Huntelaar een technisch management. Onder H2, zoals Hamstra en Huntelaar genoemd werden, draaide Ajax in 2023 echter geen goede transferzomer. Tussen 2016 en 2021 hield Hamstra zich bij sc Heerenveen ook al bezig met het samenstellen van de selectie.