MacNulty stelt belangrijke eis voor langer verblijf bij PEC

PEC-speler wil verandering zien: 'Anders moeten we een andere oplossing zoeken'

25 mei om 15:14
Laatste update: 25 mei om 15:18

Anselmo MacNulty kent één belangrijke eis, mocht hij bij PEC Zwolle blijven. De 21-jarige verdediger wil niet meer als linksback spelen, maar als centrale verdediger. 'Anders moeten we een andere oplossing zoeken.'

"Voor mij was het een goed seizoen waarin ik veel aan spelen toe ben gekomen", begint MacNulty in gesprek met Voetbal International. "Het enige minpuntje is dat ik niet als centrale verdediger heb gespeeld. Dat was wel een teleurstelling. Dat is mijn positie, maar het kwam er niet van." Door een blessure bij Lennart Czyborra kwam Mac Nulty aan de linkerkant terecht. Volgend seizoen moet dat echter anders volgens de geboren Spanjaard.

"Het is niet dat ik daar continu over klaag, hoor. Ik ben best positief over het seizoen. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en twee goals en twee assists geleverd. Ik heb me zeker ontwikkeld, ook op een voor mij onbekende positie. Met en zonder bal is het heel anders en als vleugelverdediger maak je veel meer meters. Maar ik ben hier gekomen als centrale verdediger en op die plek wil ik me laten zien."

PEC haalde Mac Nulty in de zomer op bij VfL Wolfsburg, dat hem eerder verhuurde aan NAC Breda. In Zwolle tekende hij een contract tot 2026.

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: