Italië boekt nipte zege op Bosnië & Herzegovina

Italië tankt vertrouwen met nipte zege op Bosnië & Herzegovina

9 juni om 22:42
Laatste update: 9 juni om 23:01

In aanloop naar het EK in Duitsland heeft Italië na het 0-0 gelijkspel tegen Turkije wel weten te winnen van Bosnië en Herzegovina. Dankzij een goal van Davide Frattesi werd het 0-1 voor de Azzuri, in het laatste oefenduel voor de eerste EK-wedstrijd tegen Albanië.

Na acht minuten was Hajradinovic dichtbij de openingsgoal voor Bosnië en Herzegovina. De flankspeler trok naar binnen en liet Darmian achter zich, maar Donnarumma wist zijn inzet te keren. Enkele minuten later was het de beurt aan Italië, na een fraaie combinatie tussen Chiesa en Scamacca, waarna het schot van Chiese uiteindelijk gekraakt werd.

Na een kleine veertig minuten was het wel raak. Met een knappe volley promoveerde Frattesi een voorzet van Chiesa tot doelpunt, waardoor de Italianen de kleedkamers opzochten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was Scamacca na een uur spelen dichtbij een fraai doelpunt. Zijn inzet werd echter gekeerd door doelman Piric, die een kwartier later wederom op moest treden na een schot van de spits van Atalanta.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: