Editie NL en VP: 'Haarband Memphis ijdelheid'

Editie NL schakelt VP in: 'In Frankrijk en Spanje wordt hij als mode-icoon gezien'

10 juni om 13:06
Laatste update: 10 juni om 13:10

De haarband van Memphis Depay is vermoedelijk het meest besproken onderwerp rond Oranje, in aanloop naar het EK in Duitsland. Voor Editie NL reden om VoetbalPrimeur in te schakelen en de proef op de som te nemen: helpt zo'n haarband nu eigenlijk in het veld?

Een nationale discussie barstte los naar aanleiding van de haarband die Memphis droeg tijdens de oefeninterland met Canada (4-0). "Het is ijdelheid", stelt Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, bij Editie NL. "Ik houd ervan. Kleurrijke personen in het voetbal moet je omarmen. Wij Nederlanders zijn niet gewend aan dit soort iconen. In Frankrijk en Spanje wordt hij als mode-icoon gezien en zijn ze juist vol lof over hem."

"Hij heeft ook net weer een nieuw nummer uitgebracht, vlak voor het EK in Duitsland. Depay is altijd bezig met mode en kunst. Hij scoort erop los door alle aandacht", gaat Van Laar verder. En om die doelpunten draait het uiteindelijk. "Dan mag hij van mij een heel album uitbrengen tijdens het EK. Als hij straks in de finale een hattrick maakt, dan sta ik vooraan in de polonaise."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: