IJsland ist Gudmundsson tegen Oranje wegens strafzaak

IJsland moet Gudmundsson tegen Oranje missen vanwege strafzaak

10 juni om 14:55
Laatste update: 10 juni om 19:57

Albert Gudmundsson moet het oefenduel tussen Nederland en IJsland maandag laten schieten wegens een strafzaak. De IJslandse bond heeft de ex-aanvaller van sc Heerenveen, PSV en AZ disciplinair geschorst. Hij werd vorig jaar door een vrouw beschuldigd van seksueel misbruik.

Gudmundsson is normaal gesproken een van de smaakmakers in het nationale elftal van IJsland. Wegens een strafzaak komt hij echter al even niet meer aan bod. De aanvaller van Genoa werd vorig jaar door een vrouw beschuldigd van seksueel misbruik. Zelf ontkende hij altijd dat er iets strafbaars is gebeurd.

Drie maanden geleden werd de zaak nog geseponeerd, waardoor Gudmundsson in de play-offs richting het EK weer in actie kon komen voor IJsland. Hij bewees direct zijn waarde en scoorde viermaal. Het vermeende slachtoffer ging echter in beroep en sindsdien staat de aanvaller weer aan de kant. Gudmundsson doet daardoor niet mee als IJsland het maandagavond in De Kuip opneemt tegen Oranje.

Gudmundsson maakte begin 2022 de overstap van AZ naar Genoa, waar hij dit seizoen hoge ogen gooide. In 35 Serie A-wedstrijden wist de aanvaller veertien keer het net te vinden. Ook gaf hij vier assists. Hij wordt al gelinkt aan een transfer.