'Sergi Roberto vertrekt bij Barça'

'Kind van de club staat op punt van vertrekken bij FC Barcelona'

10 juni om 16:08
Laatste update: 10 juni om 16:10

Sergi Roberto lijkt dan toch echt te vertrekken bij FC Barcelona. Het kind van de club is serieus bezig met een overstap naar een andere club.

Dit nieuws brengt de Spaanse transferjournalist Matteo Moretto maandag naar buiten. Het vertrek hing al een tijdje in de lucht nadat bekend werd dat Barça het aflopende contract niet leek te verlengen. Welke clubs tot mogelijkheden behoren is nog niet duidelijk.

Roberto was afgelopen seizoen al geen vaste waarde meer binnen de lijnen, buiten de lijnen was hij nog altijd een sleutelfiguur. De Spanjaard zou een van de spelers zijn geweest bij wie het vertrek van Xavi hard aankwam. De speler zou zijn oefenmeester toen gevraagd hebben om zijn beslissing te heroverwegen, wat uiteindelijk ook gebeurde. Xavi vertrok daarna alsnog, omdat de club hem ontsloeg.

Een vertrek van Roberto betekent een einde van een tijdperk. De verdediger annex middenvelder kwam in 2006 in de jeugdopleiding van Barça en debuteerde vier seizoenen later. In totaal kwam hij in 373 officiële wedstrijden in actie. Zijn persoonlijk hoogtepunt was het winnende doelpunt in de remontada tegen PSG (6-1) in de achtste finales van de Champions League.