Reijnders en Koopmeiners moeten in de basis op EK

Van Hooijdonk en Van der Vaart volledig met elkaar eens: 'Geen twijfelgeval meer'

10 juni om 20:23

Pierre van Hooijdonk is ervan overtuigd dat Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners starten in de eerste groepswedstrijd van Oranje op het EK tegen Polen. Rafael van der Vaart heeft geen twijfels meer over de middenvelder van AC Milan. Naar Koopmeiners is de oud-international vooral heel benieuwd.

In de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland staan zowel Reijnders als Koopmeiners in de basis. Volgens Van Hooijdonk is dat volkomen logisch. "Zeker, want ik denk dat zij komende zondag (tijdens Nederland-Polen op het EK, red.) ook gaan beginnen. Dan zullen ze wel een wedstrijd in de benen moeten hebben. Ik denk dat Koeman in deze wedstrijd zijn basiself wil laten zien en kijken hoe dat gaat. Wij zijn heel erg benieuwd. Ik ben nieuwsgieriger dan naar afgelopen wedstrijd tegen Canada. Daarvan weet je namelijk: dat is niet het elftal dat we gaan zien in Duitsland."

Van der Vaart sluit zich daarbij aan en is vooral heel benieuwd naar Koopmeiners. "Hij heeft namelijk nog niet heel erg laten zien in het Nederlands elftal wat hij bij zijn club laat zien", steekt de oud-international van wal. "Ik heb hem in die finale gezien (Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen, red): ik vond hem daarin echt ongelofelijk goed spelen. En hier: het is toch anders, of zo. Wat dat dan is, is moeilijk aan te geven."

Reijnders hoeft Van der Vaart niet meer te overtuigen na zijn laatste optredens in Oranje en zijn prestaties bij AC Milan. "Hij is bijna geen twijfelgeval meer, dit is gewoon een basisspeler nu. Heel eerlijk gezegd dacht ik in het begin ook bij AC Milan: nou, gaat dat hem worden? Maar hij heeft het meteen vanaf minuut één laten zien. Hij straalt vertrouwen uit, is snel met en zonder bal en is echt een middenvelder van deze tijd."