'AZ dreigt miljoenen mis te lopen voor Koopmeiners'

'AZ dreigt miljoenen mis te lopen door Juve-plan met Koopmeiners'

8 juni om 22:38

AZ loopt mogelijk een miljoenenbedrag mis bij de aanstaande transfer van Teun Koopmeiners naar Juventus. Toen de middenvelder in 2021 tekende voor Atalanta Bergamo, bedong AZ nog een aanzienlijk doorverkooppercentage. Dat dreigt nu een stuk minder waard te worden.

Het Italiaanse Tuttosport meldde zaterdag dat Juventus Moise Kean, Dean Huijsen én Samuel Iling-Junior richting Atalanta wil sturen om zo de prijs voor Koopmeiners te drukken. Dat heeft dus gevolgen voor de Alkmaarders, meldt AZAlerts.

AZ verkocht Koopmeiners in 2021 voor veertien miljoen euro aan Atalanta. Daarnaast spraken de clubs een doorverkooppercentage af van naar verluidt tien à twintig procent over de winst. Nu de Oranje-international voor een toptransfer naar Juventus staat, kijkt de Eredivisie-club gespannen toe. De Oude Dame probeert de vraagprijs van zo'n zestig miljoen echter omlaag te krijgen door een drietal in ruil aan te bieden.

Als Koopmeiners wel voor zestig miljoen naar Turijn vertrekt, dan zou dat AZ tussen de 4,6 en 9,2 miljoen euro opleveren. De Alkmaarders moeten nu echter vrezen dat het miljoenen door de vingers ziet glippen, weet het fanmedium.

Koopmeiners zou persoonlijk al rond zijn met Juventus. De middenvelder is volgens Tuttosport akkoord met een jaarsalaris van rond de vier miljoen euro. Thiago Motta, de nieuwe trainer van Juventus, ziet in Koopmeiners een topprioriteit deze zomer.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: