Koopmeiners wil van Atalanta naar Juventus

'Koopmeiners is er voor zichzelf uit en heeft keuze voor nieuwe club gemaakt'

6 juni om 06:45

Teun Koopmeiners is eruit: de 26-jarige middenvelder wil Atalanta Bergamo verruilen voor Juventus, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Alleen een akkoord tussen de clubs ligt een overgang nog in de weg.

Eerder werd al duidelijk dat Liverpool de strijd om Koopmeiners kon staken, omdat de Oranje-international het liefst in Italië blijft. Romano weet nu dat de middenvelder er voor zichzelf uit is. Juventus moet zijn nieuwe werkgever worden. Gesprekken tussen Atalanta en Juventus worden in de komende weken gevoerd.

Koopmeiners ligt nog tot de zomer van 2027 vast in Bergamo en naar verluidt hanteert Atalanta een vraagprijs van zestig miljoen euro. De verwachting is dat De Oude Dame na onderhandelingen iets minder zal gaan betalen. Na drie seizoenen Atalanta lijkt Koopmeiners na het EK zo goed als zeker aan een nieuw avontuur te beginnen.

Afgelopen seizoen was Koopmeiners' beste seizoen sinds hij naar Italië is verhuisd. De omgeturnde aanvallende middenvelder en aanjager kwam in 34 competitiewedstrijden tot twaalf goals en vijf assists. In totaal speelde Koopmeiners 129 officiële wedstrijden voor Atalanta.