'Maatsen vervangt De Jong in EK-selectie Oranje'

'Koeman hakt knoop al door: vervanger De Jong in EK-selectie Oranje bekend'

11 juni om 07:10
Laatste update: 11 juni om 08:23

Ian Maatsen lijkt zich alsnog op te mogen maken voor het EK met het Nederlands elftal. De kans is groot dat de vleugelverdediger wordt opgeroepen als vervanger van Frenkie de Jong, meldt Fabrizio Romano.

Maatsen was vorige maand de meest verrassende afvaller bij Oranje. Hij had een sterk halfjaar achter de rug bij Borussia Dortmund, waarmee hij onder meer de Champions League-finale speelde. Volgens Romano lijkt de Chelsea-huurling zijn vakantie te moeten afbreken om zich alsnog bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman te melden. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Hoewel hij een linksback is, kan Maatsen ook op het middenveld uit de voeten. Hij biedt Koeman daarmee meerdere opties aan de linkerkant. Doordat naast De Jong ook Teun Koopmeiners mogelijk nog afvalt, wordt de spoeling op het Oranje-middenveld dun. Quinten Timber en Marten de Roon zijn volgens de bondscoach ook nog niet fit genoeg om opgeroepen te worden voor het EK.

Koeman gaf na afloop van de oefeninterland tegen IJsland (4-0) al aan dat hij al een opvolger in gedachten had. Nederland speelt zondag 16 juni zijn eerste groepswedstrijd op het EK. Dan is Polen de tegenstander.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ian Maatsen (@maatsen_)